Emlak Sohbetleri – 8 “Bakış açınızı değiştirin”


Bugünkü blog yazısı online emlak seminerlerine düzenli olarak katılan Tokat ilimizde emlak faaliyetlerini başarıyla sürdüren Sn. Ercan Küçükarslan ile bu sabah yaptığımız sohbetten alarak hazırlanmıştır. Facebook’taki bu sohbeti değişiklik yapmadan sizinle paylaşıyorum, kıssadan hisse size düşüyor, keyifli okumalar…,

Ercan Küçükarslan

Üstad farkındasınız değil mi, bu ay satışlar bir nebzede olsa düştü

Hilmi Işıkören

Evet, geçen yıla göre ciddi düşüş var.

Ercan Küçükarslan

Satış raporlarına bakıyorum 5 yıllık, haziran aylarında zar zor hedef tutturmuşuz kılı kılına, Tüik’in verdiği raporlar var. İlk çeyreğe göre % 20 oranında düşüş var. Size bir mail gönderdim.

Hilmi Işıkören

Evet gördüm düşmüş olması emlak işinde satış yapmanın daha da zorlaştığını gösteriyor aynı zamanda. O halde bu dönem, emlak profesyoneline daha çok ihtiyacın olduğunu gösteriyor. Yani bu zor dönemler az satış ancak tam hizmet bedeli, tek yetkili uzun dönemli sözleşmeler zamanıdır.

Ercan Küçükarslan

Tek yetkili sözleşmelere müşteriyi kabullendiremiyoruz.

Hilmi Işıkören

Bu dönemde kabullendiremiyorsanız kolay dönemlerde hiç kabullendiremezsiniz.

Ercan Küçükarslan

Günün lafını söylediniz.

Hilmi Işıkören

Bunu bir motivasyon kartı yapacağım. 🙂

Ercan Küçükarslan

Emlakçıların fazla olması da sıkıntı yaratır değil mi? Sonuçta pasta azalıyor, tabi siz bu benim soruma kardeşim sen önüne bak diyeceksiniz.

Hilmi Işıkören

Emlakçılar daima fazla olacaktır, bu sizin engelleyebileceğiniz bir durum değil ama sizin engelleyeceğiniz durum; bunun işinize kötü değil iyi yansıyacağını düşünmek ve bu mantıklı açıklamayı kabul ederek önünüze bakmak. Bakış açınızı değiştirirseniz her şey hallolur.

Ercan Küçükarslan

Haklısınız Üstadım.

Hilmi Işıkören

www.isikoren.com

www.isikoren.com / www.10numaramotivasyon.com hakkında

Işıkören Danışmanlık - Kurucu Ortak, Markalaşma-Stratejik İletişim-Pazarlama ve Satış Danışmanı, Motivasyon Konuşmacısı - www.isikoren.com / www.10numaramotivasyon.com

13 Haziran 2012 tarihinde Bloglar, Emlak Sohbetleri içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorumunuzu yazın